Hannaś Horse & Human Health

BEHANDLINGAR

Jag erbjuder behandlingar för både hästar och ryttare. 

Behandlingsmetoder

Välmående till både hästar och ryttare

Jag behandlar hästar inom Österbotten, främst mellan Pedersöre i norr och Teuva i söder. Du kan välja traditionell massage eller djupvågsbehandling för din häst. 

 

Djupvågsbehandling för häst

Swedish FasciaVibes by atlasbalans

En ny behandlingsform av fascia, dvs. bindväv, som effektivt och skonsamt ökar rörlighet och avslappning, lindrar smärta och spänning, förbättrar cirkulationen och ökar vätskeflödet. Ett modernt behandlingsverktyg med 400-1200 harmoniska vibrationer per minut, som definitivt sätter igång flödet i fascian.

Djupvågsbehandling för ryttare

Swedish FasciaVibes by atlasbalans

Det är dock inte bara hästen som skall vara i balans! Minst lika viktigt är att även ryttaren håller sig symmetrisk och stark. Självklart behandlar Hanna även dig, som inte rider. Boka tid till Hannas mottagning vid Teräsgränden F3 i centrum av Vasa.

Massage för din häst

Massage är en manuell behandlingsmetod där man med rytmiska strykningar, knådningar och kontakt hjälper hästen att snabbare varva ner och återhämta sig efter ansträngning. Massagen mjukgör stela muskler så att rörligheten och muskeltonus (muskelns grundspänning) blir bättre. Den ökar cirkulation och minskar smärta. Den ger en nära kontakt till hästen och därmed ökar välbefinnadet både för den fysiska kroppen och den mentala. Massage förbättrar också immunförsvaret och näringsupptaget.

Massage för dig

Massage är en anrik behandlingsmetod under vilken man med händerna stryker, knådar och töjer på vävnaderna. Massagen löser upp spänningar och ökar cirkulation och elasticitet i vävnaderna. Vid beröring frigörs oxytocin, ett hormon som bland annat minskar rädsla, aggressivitet, stress och ångest. Oxytocinet höjer smärttröskeln, stärker relationer, förbättrar immunförsvaret, sömnen, andningen och näringsupptaget och påskyndar sårläkning.

Equine Kinesiology taping

RockTape Equine

Kinesiotejp är en elastisk tejp som används för att minska smärta och svullnad. Den används för att öka elasticiteten i vävnader, också ärrvävnad. Med kinesiotejp kan man korrigera felaktiga rörelsemönster. Kinesiotejp förlänger effekten av massage och djupvågsbehandling men fungerar även som en behandling i sig.

MOTTAGNING FÖR DIG

Mitt behandlingsrum för människor finns på Teräsgränden F3, Vasa.